یادداشتهای انحرافی از فرهنگ

مرکز جهان اینجاست
یادداشتهای انحرافی از فرهنگ

مقام معظم رهبری:
یک مسئله هم مسئله‌ى فرهنگ است؛ که آقایان هم حالا معلوم شد که نگرانى دارید، بنده هم نگرانم.

مسئله‌ى فرهنگ، مسئله‌ى مهمّى است. اساس این ایستادگى، این حرکت و در نهایت ان‌شاءالله پیروزى،

بر حفظ فرهنگ اسلامى و انقلابى است و تقویّت جناح فرهنگى مؤمن، تقویّت این نهالهایى که روییده است

در عرصه‌ى فرهنگ؛ بحمدالله جوانهاى مؤمنِ خوبى داریم در عرصه‌ى فرهنگ و هنر؛ فعّالیّت کردند، کار کردند؛

حالا بعضى جوانند، بعضى دوره‌ى جوانى را هم گذرانده‌اند؛ ما عامل فرهنگى کم نداریم.

پیوندهای روزانه

نسل سوم تلفن همراه

جمعه, ۷ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۰۷ ق.ظ

http://www.teribon.ir/base/wp-content/uploads/wr_toptitr_thumb_20130210_160854_rightel.jpg

کارشناسان در خصوص مغایرت بخشی از فعالیت نسل جدید تلفن همراه که با قانون اساسی دارد، هشدار دادند.
پیرو تصمیم وزارت ارتباطات مبنی بر ارائه اینترنت پرسرعت و خدمات نسل سوم برای تلفن همراه، کارشناسان فعال در حوزه مجازی درباره تبعات فرهنگی این اقدام و مغایرت بخشی از فعالیت نسل جدید تلفن همراه که با قانون اساسی دارد، هشدار دادند. این در حالی است که پس از مدت‌ها انتظار می‌رفت پیوست فرهنگی اپراتورهای موبایل توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی برای تصویب در شورای عالی ارائه شود، اما وزیر ارتباطات از تحویل پیوست به رئیس‌جمهور خبر داد.
حجت‌الاسلام و المسلمین رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا در میزگرد «الزامات ورود به نسل‌های بالاتر تلفن‌همراه» در باره تصمیم وزارت ارتباطات در این باره گفت: بخشی از فعالیت نسل جدید تلفن همراه، اشکال قانون اساسی دارد و تحقق رسالت سازمان صدا و سیما را با مشکل روبه‌رو می‌کند.
وی افزود: نباید شک کرد، آنچه در قانون اساسی درباره انحصار هرگونه کار رسانه‌ای- منظور رادیو و تلویزیون و شبه رادیو و تلویزیون- در دست سازمان صدا و سیما آمده است، کاملاً با منافع ملی سازگار است و جلوی انواع مظالم و بی‌عدالتی‌های رسانه‌ای را می‌گیرد و جا دارد با ورود به موقع مجلس شورای اسلامی، تعارضی که میان کار این نسل از تلفن‌های همراه با مسئولیت صدا و سیما وجود دارد و قبلاً نیز شورای محترم نگهبان نظر خود را در تفسیر قانون اساسی رسماً اعلام کرده است، از بین برود.
مهدی صرامی، مدیر عامل مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی (فرا) نیز در میزگرد خبرگزاری فارس اظهار داشت: ارتقا به نسل‌های بالاتر ارتباطی باید با رفع ابهام‌های قانونی موجود در این زمینه و مبتنی بر پیوست فرهنگی و ضوابط قانونی باشد؛ چراکه در غیر این صورت چالش‌های جبران‌ناپذیری به دنبال خواهد داشت و به جای اینکه «نهضت تولید محتوای بومی» در داخل شکل گیرد می‌تواند نهضت «تحمیل محتوای خارجی» و تهاجم فرهنگی را رقم بزند.
 
مغایرت خدمات نسل سوم با شرع
و اخلاق
آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پاسخ به استفتایی درباره خدمات اینترنت پرسرعت همراه قبل از تحقق شرایط قانونی بیان کرد: خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است. متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است:
«
پرسش:
محضر مبارک مرجع عالی‌قدر حضرت آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی (مدّ ظلّه العالی)
باعرض سلام و ادب و احترام
با توجه به آنکه وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز «خدمات اینترنت پرسرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه» را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارائه خواهد کرد و با عنایت به آنکه حتی در کشورهای لائیک ضوابط و ساز و کارهای مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیب‌های این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلم‌ها و عکس‌های ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه‌انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانواده‌ها و امثال آن فراهم شده است ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیر‌ساخت‌ها فراهم نشده است و علی‌رغم مفاسدی که وجود دارد، امکان نظارت بر آن ممکن نیست. ضمن توجه به آنکه بسیاری از کشورهای مستقل دنیا از طریق ساز و کارهای مختلف توانسته‌اند بخش عمده خدمات فضای مجازی مورد نیاز مردم را از طریق شرکت‌های داخلی ارائه دهند که موجب امنیت و سلامت خدمات و ایجاد منافع اقتصادی برای مردم می‌گردد ولی در کشور ما به رغم تأکیدات قانونی برای اجرای پروژه «شبکه ملی اطلاعات» به عنوان پیش نیاز افزایش پهنای باند اینترنت فرصت‌سوزی دولت‌های مختلف باعث تأخیر در اجرای این پروژه شده است و با توجه به آنکه طبق قوانین کشور وجود «پیوست فرهنگی» برای چنین طرح‌هایی الزامی است که هنوز این خدمات در کشور ما فاقد «پیوست فرهنگی» مورد تأیید نهادهای قانونی است؛مستدعی است در صورت صلاحدید نظر خود را در مورد اعطای مجوز برای «خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه» قبل از تحقق شرایط قانونی و الزامات ایمن و سالم‌سازی آن اعلام نمایید.
با آرزوی سلامت و طول عمر حضرتعالی - جمعی از فعالان فضای مجازی
پاسخ:
بسمه تعالی، با اهدای سلام و تحیت
با توجه به مفاسد متعددی که برای گسترش دادن خدمات اینترنت پر سرعت همراه ذکر کرده‌اید از جمله دسترسی جوانان و حتی نوجوانان به مطالب و فیلم‌ها و عکس‌های آلوده و فیلم‌هایی که ضدیت با اخلاق و عقاید اسلامی دارد و با عنایت به اینکه مجوزهای قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست و با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات که می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند، فراهم نشده به یقین اقدام بر این کار عجولانه یعنی خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است و مسئولان محترم نباید تنها به درآمدهای مادی این برنامه بیندیشند و نباید آن را نوعی روشنفکری دینی و آزادی علمی تصور کنند بلکه لازم است با شورای عالی فضای مجازی که مرجع قانونی اینگونه امور است، مطلب را در میان بگذارند و پس از رعایت اموری که جلوی جنبه‌های منفی این کار را می‌گیرد، اقدام نمایند. مسئولان قضایی نیز نباید در این امر حیاتی بی‌تفاوت باشند.

 



http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/6/24/31374_228.jpg

G3 چیست؟
نسل سوم( G3)عنوانی است برای شبکه های تلفن همراه پیشرفته که از سرعت و ظرفیت بالایی در انتقال داده برخوردار بوده و به وسیله آن می توان به اینترنت با سرعت دسترسی پیدا کرد. افزایش پهنای باند، سرعت بالا برای اتصال به شبکه و پشتیبانی از فناوری های جدید مواردی است که در فناوری نسل سوم تلفن همراه ارائه می گردد و بدین ترتیب انقلابی در ارائه خدمات متنوع ارزش افزوده ایجاد کرده است.
چرا نسل سه؟
با پرشدن گنجایش شبکه های مخابراتی نسل دوم، حرکت به سمت طراحی شبکه های 3G با قابلیت انتقال اطلاعات آغاز شد.
پیش از طراحی شبکه های نسل سوم، شبکه های نسل 5/2 موبایل برای انتقال اطلاعات صوتی با سرعت پایین طراحی شد. اما براساس نیاز مشترکان به ارتباطات پرسرعت تر، نسل سوم وارد عمل شد.
در نسل 2/5 که GPRS فراهم شد از تکنیک سوئیچ مداری استفاده گشت. باGPRS سرعت انتقال اطلاعات تلفن همراه به لحاظ تئوری تا 171 کیلوبیت بر ثانیه و در عمل به 121 کیلوبیت ‌رسید.
برای سرعت انتقال بالای دیتا در شبکه های GSM از تکنولوژی EDGE استفاده شد و در سیستم EDGE که یک نسخه بالاتر از GPRS است، سرعت انتقال اطلاعات تا 384 کیلوبیت نیز خواهد رسید. نسل جدید شبکه تلفن همراه با رویکرد مولتی مدیا است که بر خلاف gsm یعنی نسلی برای انتقال صدا و اطلاعات بود، سرعت بالا برای انتقال اطلاعات را فراهم می سازد، خواه این دیتا مکالمه و یا اطلاعات موجود در یک سایت اینترنتی یا یک پیام کوتاه باشد.
از مشخصات شبکه های نسل سوم موبایل- که شبکه های تکمیل کننده GPRS و EDGE در سرعت انتقال دیتا هستند- نرخ انتقال داده است و مشترکان می توانند سرویس‌های چندرسانه‌ای را به صورت همزمان از طریق تلفن همراه در اختیار بگیرند.
مهمترین خدمات نسل سوم تلفن همراه :
خدماتی که از طریق فناوری نسل سوم قابل ارائه می باشد به شرح زیر می باشند:
*
اتصال به شبکه اینترنت با سرعت بالا و درحین حرکت
*
برقراری تماس تصویری
*
دانلود ویدئو، امکان دریافت کلیپ های تصویری بر روی گوشی تلفن همراه
*
امکان دریافت تصاویر تلویزیونی بر روی گوشی های تلفن همراه
*
ارائه انواع محتوای دیجیتال بر بستر تلفن شبکه تلفن همراه



حجت‌الاسلام و المسلمین پناهیان در گفت‌وگو با تسنیم:

پاسخ مسئولان به آسیب‌های توسعه پهنای باند چیست؟

مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت:

مسئولانی که به دنبال توسعه پهنای باند و خدمات ارتباطی هستند باید پاسخ خود به انواع پیامدها و آسیب‌های احتمالی را بدهند.

 پناهیان


حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، با مورد خطاب قرار دادن کسانیکه دنبال واردات پهنای باند بیشتر به کشور هستند، اظهار کرد:

به عقیده من پیوست فرهنگی این توسعه در تکنولوژی را باید ارائه کنند و شفاف بگویند که آیا پیامدهای چنین کاری را کارشناسانه مطالعه کرده‌اند یا نه.

وی با اشاره به اینکه نباید اینقدر مبهم به توسعه تکنولوژی پرداخت، گفت: مسئولان باید پاسخ خود را به انواع پیامدها و آسیب‌های چنین توسعه‌ای ارائه دهند.

عضو هیئت علمی مرکز تخصصی تبلیغ ادامه داد: هم‌اکنون با وجود انواع رسانه‌ها و فضای شیشه‌ای که درون آن قرار داریم، نمی‌شود با شعار فعالیت کنیم. در این عرصه برای هر نوع حرکتی باید پیوست فرهنگی مربوط به آن ارائه و بعد حول آن گفت‌وگو شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از سکوت در برابر پیامدهای فرهنگی چنین اقداماتی اذعان کرد: اینکه عده‌ای با چنین رویکردی اقدامات خود را انجام می‌دهند با وضعیت کاملا مبهمی مواجه می‌شویم که دقیقا نمی‌دانیم چه چیز را باید نقد کنیم اما در فضای مجازی تصمیم‌گیری‌ها باید با شورای عالی فضای مجازی که نهاد تصمیم‌گیر در این زمینه است و برای همین رسالت تشکیل شده، باشد



عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با تسنیم:

وزارت ارتباطات غیرقانونی عمل نکند/ پروانه نسل سوم باید متوقف شود

خبرگزاری تسنیم: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: هرگونه اقدامی که توسط وزارت ارتباطات و بدون توجه به نظر شورای عالی فضای مجازی صورت گرفته باشد غیرقانونی است و باید متوقف شود.




لالة افتخاری


لاله افتخاری در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه پیش از اعطای مجوز خدمات نسل سوم به اپراتورهای کشور، جلسه شورای عالی فضای مجازی باید در این ارتباط اظهار نظر می‌کرد، گفت: در ارتباط با کاری که وزارت ارتباطات انجام داده از وزیر ارتباطات خواستیم تا به کمیسیون بیاید و به سؤال نمایندگان پاسخ دهد اما ظاهراً وی در سفر بوده و نتوانست به مجلس بیاید.

وی درباره دغدغه نمایندگان در این زمینه عنوان کرد: تا زمانی که پیوست و ملاحظات فرهنگی خدمات این نسل تهیه و دیده نشده، نمی‌بایست به‌سمت استفاده از آن می‌رفتیم زیرا حکم چاقوی تیزی را دارد که تا کاربردهای آن مشخص نشود زیان‌های غیرقابل جبرانی را بر بدنه جامعه وارد می‌آورد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلام‌شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: ارائه چنین اقدامی آثار بلندمدت بر روحیه افراد جامعه دارد و نباید به همین سادگی درباره آن رأی صادر می‌شد.

وی با تأکید بر اینکه شورای عالی فضای مجازی تنها نهاد تصمیم‌گیرنده در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات است، اظهار کرد: تأکید کمیسیون فرهنگی بر فصل‌الخطاب بودن نظرات این شورا در عرصه ICT است و اگر کاری بدون توجه به نظرات شورای عالی فضای مجازی انجام شود، غیرقانونی است.

افتخاری گفت: هرگونه اقدامی که توسط وزارت ارتباطات و بدون توجه به نظرات شورای عالی فضای مجازی صورت گرفته است باید متوقف شود.

او اشاره‌ای هم به تأخیر در برگزاری جلسات این شورا که نهادی حاکمیتی تلقی می‌شود داشت و عنوان کرد: این دلیلی نمی‌شود که مسئولان اجرایی بخواهند کاری را بدون در نظر گرفتن روال انجام دهند و از طرفی بعید می‌دانم در شرح وظایف شورای عالی فضای مجازی و حتی شرح وظایف وزیر ارتباطات آمده باشد که اگر جلسه این شورا برگزار نشد، وزارت ارتباطات صاحب اختیار است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: اگر چنین باشد، فلسفه وجودی شورای عالی فضای مجازی زیر سؤال می‌رود.

وی در پایان با بیان "امیدواریم مسئولان اجرایی با پرهیز از شتابزدگی، فعالیت‌های قانونی انجام دهند" گفت: چنین رویکردی قطعاً موجب تحسین و تقدیر ما از مسئولان اجرایی خواهد شد.



 

۹۳/۰۶/۰۷
بصیر

نظرات  (۲)

مـن نمیتــونمـ. بگـمـ. نگــرانی ایــن افــراد بــجا نیسـ. امــا دارنـ> عقبـ. یــدازنمــونـ... /.

یه راهکــار دیگــه پیشنــهاد بــدنـ.../ .
پاسخ:
سلام
در مورد نفوذ تکنولوژی های جدید به کشور با ید دقت زیادی شود و زیرساخت های فرهنگی مهیا شود . چرا که آسیبهای فرهنگی می تواند سالها ی سال بماند وبرای آن هزینه های زیاد صرف کردتا آن آسیب را بر طرف کرد.
با تشکر
با سلام.ممنون از نظرتون.با تبادل لینک موافقید؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی